L'Alfa i Omega guanya la consulta del bloc de la Torre

És el moment en què l'alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, anunciava el resultat de la consulta per escollir quin element s'instal·larà el bloc de Baix a Mar. L'Alfa i l'Omega de l'artista Rafael Bartolozzi s'ha imposat amb poc més del 60% dels vots, un total de 1.373, a la Piràmide, que només n'ha rebut 897.

L'escultura guanyadora es va desmuntar l'any 2018 a causa del deteriorament i la corrosió dels materials. Ara es preveu col·locar una nova escultura amb un material especial per a estructures sotmeses a l'onatge per tal de garantir la seguretat dels torrencs. En total, costarà més de 150.000 euros i tindrà un manteniment cada cinc anys d'uns 20.000 euros.

ddr alfa i omega

Des de l'Ajuntament valoren molt positivament la participació dels 2.270 veïns i veïnes, assolint el 15% del cens total. Una àmplia majoria ha votat a través dels dispositius mòbils, mentre que prop de 300 persones ho han fet als sis punts habilitats pel consistori. Un gran gruix dels vots es van efectuar els primers dies de la consulta.

El resultat és vinculant i contempla que el procés de contractació de la redacció del projecte per a la fabricació i instal·lació de l'Alfa i Omega comenci abans de finalitzar el 2022.