Els alcaldes del Pacte de Berà diuen prou després de l'últim accident a la N-340

Els alcaldes del Pacte de Berà han tornat a reclamar avui que els camions hagin de circular obligatòriament per l'autopista AP7 i no ho puguin fer per la nacional 340. Ho han fet després del greu accident que hi va haver ahir a Comaruga, entre un camió i dos turismes i que va acabar amb tres víctimes mortals. El delegat del govern central a Tarragona diu que s'està treballant en fer efectiu de manera immediata aquest desviament obligatori, però NO ha posat data per començar-se a aplicar.

Un camió articulat, que circulava en sentit sud, va fer la tisora, va envair el sentit i contrari i va xocar amb dos vehicles que anaven en sentit Barcelona. A conseqüència del xoc, els tres ocupants d’un dels turismes van morir. El d’aquest diumenge a la tarda, a l’alçada del Vendrell, és l’últim episodi tràgic viscut a la Nacional 340.

L’endemà de l’accident, trobada urgent dels alcaldes que van impulsar el Pacte de Berà a l’Arboç, localitat on residien les víctimes mortals. Allí han signat un document instant el ministre de Foment a fer efectiu l’acord que preveia que a partir de l’1 de gener els camions es desviarien de forma obligatòria per l’autopista. Una mesura que el territori reivindica com a necessària i reclama al ministeri que no alenteixi els tràmits per fer-la viable.Des del Govern espanyol s’assegura que s’està treballant en la mesura i que es compliran els compromisos.De moment però, els camions continuen utilitzant la N-340 per a circular. L’acord preveu desviar els vehicles pesats per autopista de forma obligatòria al seu pas per les comarques de Tarragona i oferir-los al mateix temps, bonificacions en els peatges.