Comença la vista de la peça dels lloguers del cas Torredembarra

Després de ser ajornat fins a cinc vegades des de l'octubre de 2018, el judici al voltant dels presumptes lloguers irregulars de dos locals del municipi de Torredembarra arriba per fi a l'Audiència de Tarragona.

És la quarta peça separada que es jutja de l'anomenat Cas Torredembarra, de la que encara quedaran cinc peces per arribar a judici.

QÜESTIONS PRÈVIES

Aquest divendres han comparegut els diferents acusats del cas, amb l'exalcalde Daniel Masagué al capdavant, per a l'exposició de les qüestions prèvies al judici oral que està previst que comenci el pròxim 21 de juny.

Els fets que es portaran a judici es remunten als anys 2011 i 2012 i afecten a dos locals. Un és el que  actualment ocupa la comissaria de la policia local i l'altre, ubicat als carrers Priorat i Garraf, a la zona de Clarà, que s’ha mantingut tancat i sense ús fins al moment. 

MALVERSACIÓ I PREVARICACIÓ

En el seu escrit d’acusació, la Fiscalia Anticorrupció considera que els implicats van impulsar dos contractes d’arrendament dels dos locals, malgrat que eren sabedors que eren contraris a la llei i que suposaven una pèrdua de diners de l’Ajuntament.

Per això la Fiscalia demana quatre anys i mig de presó i nou d’inhabilitació per a Masagué, acusat dels presumptes delictes de malversació i prevaricació per l'adjudicació a dit del lloguer dels dos locals.

MASAGUÉ DEFENSA LA SEVA INNOCÈNCIA

Un exalcalde torrenc que a la sortida d'aquesta primera vista ha defensat tant la seva innocència com la de la resta d'encausats. En aquest sentit, ha lamentat la lentitud d'un procés que creu es podria haver resolt per altres vies abans d'arribar als tribunals.

Entre la resta d'acusats destaquen els exregidors Pere Font, Paqui Felguera, Santi Ardèvol, José Oviedo i Juan PérezTambé seuen al banc dels acusats la cap de contractació municipal, Montserrat Córcoles, el coordinador d’Urbanisme, Jaume Vila, i l’enginyer municipal, Vicenç Ruiz. Tots ells s'enfronten a penes que van dels dos als quatre anys de presó i fins als nou d'inhabilitació, també per delictes de malversació i prevaricació.

Per últim,  la Fiscalia també reclama que els encausats retornin al consistori les quantitats rebudes pels locals, més de 200.000 euros pel local de la zona de Clarà i més de 100.000 pel local que ara acull la Policia Local.