Torredembarra torna al 1713 amb la recuperació del campament militar

 

Salves i campaments militars van envair Torredembarra més de 300 anys després. Dia especial, com és de costum, durant el mes de maig. Aquest 2022 per fi s'ha pogut recuperar el format presencial de tota la vida. La torre de la Vila i la plaça del Castell van fer un viatge al passat.

El 16 de juliol 1713, dins la Guerra de Successió, Torredembarra va viure un dur combat entre les tropes catalanes i les borbòniques, sota les ordres de Felip V. La batalla de Torredembarra va resultar una gran derrota per als austriacistes: 400 presoners i una vuitantena de morts

Amb tot, va suposar la caiguda definitiva de Tarragona. El campament militar, replet de miquelets, pretén fer memòria històrica d'un fet que va marcar el futur no només a Torredembarra, sinó també a tota Catalunya. 

Dia de sol i de molta calor. Tot i el reclam de la platja, moltes persones es van apropar al campament militar, un dels reclams culturals anuals a Torredembarra. El campament militar es va complementar amb un mercadet, una mostra d'oficis, una exposició itinerant i una gimcana d'aparadors en la qual s'havien de trobar objectes de la guerra amagats.