Un segon jurat avaluarà els Mañé i Flaquer de fotoperiodisme

Els premis de Periodisme Mañé i Flaquer incorporaran un segon jurat per valorar exclusivament l'apartat de fotografia. És la novetat de la 35a edició del certamen, que repartirà 20.000 euros entre els quatre reconeixements: Periodisme Camp de Tarragona, Periodisme Turístic, Comunicació Local i Fotoperiodisme.

Les candidatures es poden presentar fins al 14 d'octubre i els guanyadors es coneixeran el 25 de novembre. Serà a les portes del bicentenari del naixement de Joan Mañé i Flaquer, que es commemorarà el 2023 introduint altres elements per posar en valor la figura del periodista, com per exemple l'edició d'un llibre.

De moment, els premis donen continuïtat al format dels darrers anys i, en essència, amb l'objectiu de reivindicar la qualitat periodística en un moment de precarietat del sector. En aquest sentit, els organitzadors destaquen que la dotació econòmica dels Mañé i Flaquer es pot equiparar a la d'altres guardons que es lliuren al país.

També es repetirà l'experiència d'exposar les fotografies que han participat al certamen. Aquest estiu al Tinglado 2 del Port s'hi podran veure les imatges del premi de fotoperiodisme del 2021 amb la intenció que la mostra pugui ser itinerant i visiti altres emplaçaments del Camp de Tarragona. Els guardons els impulsa l'Ajuntament de Torredembarra, amb el suport del Col·legi de Periodistes i Repsol i la col·laboració del Port de Tarragona.