La pandèmia en fotos durant un any

Tot va començar a principis de juny del 2020 quan l'Imma Font, una fotògrafa de Torredembarra, va veure aturats tots els seus projectes artístics a causa de la pandèmia. Va ser aleshores quan va decidir publicar una fotografia al seu estat de WhatsApp perquè els seus contactes oblidessin momentàniament aquella situació.

Així ho va fer durant uns dies fins que, finalment, va decidir assumir el repte de publicar-ne una cada vespre al llarg de tot un any. En total va compartir 365 fotografies de paisatges, objectes o, senzillament, escenes properes al seu dia a dia que, passades pel prisma del temps, s'han acabat convertint en records d'un moment molt concret de la història més recent.

Font relata com, en alguns casos, "les estampes reflecteixen les diferents etapes de confinament, perquè podíem marxar més o menys lluny de casa, segons les restriccions". Confessa que a través de les seves creacions també podem veure el pas del temps fixant-nos, només, en els elements naturals dels seus paisatges.

DDR EXPO 2 IMMA FONT

Totes aquelles imatges s'han recollit en un llibre i prop d'una setantena s'exposen ara al Castell de Torredembarra fins a finals d'abril. N'hi ha una per cada setmana de l'any. En alguns casos, dues.

N'hi ha en blanc i negre i a tot color. I malgrat que poden semblar només instantànies, per a la seva autora, són molt més que senzilles estampes.

Totes les obres exposades tenen en comú que s'han pres i editat amb el telèfon mòbil de l'autora. 'Estat 365' s'ha convertit en tot un projecte que en el seu moment va permetre a Imma Font expressar-se malgrat el confinament. Ara, reconeix que gràcies a aquesta experiència ha descobert racons a prop de casa que mai havia explorat.