Torredembarra celebra el Via Crucis nocturn fins a Altafulla

És any de recuperació de la Setmana Santa i Torredembarra també ho està fent amb totes les tradicions. Dissabte, sota la llum de la lluna, els torrencs fan un Via Crucis fins a Altafulla.

La nit abans de Diumenge de Rams és especial a Torredembarra. Aquest 2022, de la mateixa manera que amb molts altres actes, s'ha reprès el Via Crucis del Camí de la Creu de Jesucrist. No és un de qualsevol com els que es duen a terme dins les esglésies: aquest comença dins la parròquia de Sant Pere Apòstol, però ben aviat surt a l'exterior.

El Via Crucis ja fa més de dues dècades que se celebra i destaca per la particularitat d'unir Torredembarra amb l'ermita de Sant Antoni d'Altafulla. Darrere, una humil creu de fusta i tan sols il·luminats pels ciris i la llum de la lluna, que per Pasqua és plena, una trentena de torrencs van fer arribar la processó fins al poble veí.

Són més de dos quilòmetres i mig de recorregut a peu i a les fosques fins a Altafulla. El Via Crucis, organitzat per la parròquia de Sant Pere, és conegut per la seva senzillesa i recolliment. Es tracta d'un dels actes més religiosos i que millor conserven l'essència dels clàssics.