Rovira fa valdre la seva majoria per aprovar el pressupost

Torredembarra disposarà d'un pressupost que supera tímidament els 24 milions i mig d'euros per aquest 2022. Així ho ha aprovat el plenari torrenc amb els vots a favor, únicament, dels regidors del grup municipal d'Esquerra Republicana.

Malgrat que els socialistes havien avalat els darrers dos pressupostos d'aquest mandat, en aquesta ocasió s'han abstingut. Un càstig als de Rovira, diuen, perquè no s'han tingut prou en compte les seves propostes, com el parc d'educació viària o el projecte de conversió del passeig de la Sort.

Els socialistes han retret el milió d'euros de l'anterior exercici que no s'han executa en despeses de béns corrents i de serveis arribant a titllar de 'garrepa' la línia econòmica de l'actual equip. Els grups a l'oposició coincideixen, en general, en el fet que s'ha detectat un excés d'externalització en qüestions de personal humà.

Per la seva banda, Ciutadans ha qüestionat la previsió en l'increment de recaptació a través de les contribucions que contempla el projecte i insta l'equip de govern a aplicar una reducció en els impostos municipals ja que, defensen, no cal comptar amb un romanent de tresoreria tan elevat. 

Un romanent, de fet, que ha centrat part del discurs, també, d'altres grups del plenari. Dels, aproximadament, tres milions d'euros de romanent de tresoreria del curs anterior se'n destinaran gairebé 1,8 milions a l'actual pressupost.

Malgrat que Junts per Torredembarra avala el projecte pressupostari, s'ha abstingut en la votació perquè creu que el capítol 1 d'aquests, destinat a la remuneració del personal laboral, s'hauria de reduir. 

Al seu torn, l'antic membre de la formació taronja i, actualment, regidor no adscrit, Toni Cruz, ha votat en contra i s'ha mostrat especialment crític amb certes línies de treball de l'actual equip de govern. De fet, ha posat en dubte si existeix un excés de romanent.

En la mateixa sessió plenària també s'ha aprovat una modificació, amb els mateixos vots, de la Relació de Llocs de Treball que afectarà directament 31 dels gairebé 250 treballadors municipals.