La plaça Catalunya de Torredembarra canviarà d'aspecte

L'actual aspecte de la plaça Catalunya de Torredembarra canviarà durant la segona meitat d'aquest any. El pressupost que el govern de la Torre vol aprovar per aquest 2022 preveu una partida de poc més de 502.000 euros per la remodelació d'aquesta i dels carrers Lleida i Girona, adjacents a la plaça.

El projecte ja està redactat i una vegada s'hagi aprovat el pressupost es licitaran les obres per poder-les tenir en marxa cap a mitjans d'any. Del prop de mig milió amb què s'ha pressupostat l'actuació, el consistori preveu rebre una subvenció de 380.000 euros del Pla d'Acció Municipal de la Diputació de Tarragona.

En termes globals, el consistori torrenc preveu comptar amb poc més de 24 milions i mig d'euros per aquest 2022, un pressupost que creix en un 1,4% respecte a l'exercici anterior. Així, Torredembarra preveu destinar uns 2,6 milions d'euros en inversions.

Entre aquestes destaca la millora d'equipaments esportius, pressupostat en gairebé mig milió. Aquestes actuacions consistiran, principalment, a millorar la pista d'atletisme, l'adequació de vestuaris de la piscina vella o la substitució de l'actual dipòsit d'aquesta.

DDR2 TDB

L'equip de govern es mostra especialment satisfet de poder mantenir una ràtio d'endeutament al 46%, aproximadament. Fet que ha estat possible gràcies al romanent de tresoreria, superior al previst.

Si s'acaba aprovant aquest projecte de pressupostos, es destinaran 550.000 euros més al servei de recollida de brossa i se n'invertiran gairebé 130.000 en un pla d'ocupació local que es destinarà a donar feina a 6 o 7 veïns de la Torre com a operaris de reforç municipals.

En qüestions de patrimoni, s'impulsaran actuacions a la Vil·la romana del Moro, la Sínia i a l'edifici de l'Escorxador per valor de 170.000 euros.