Torredembarra manté la guerra judicial amb Caja Rioja per l'IBI d'uns apartaments

El ple de l’Ajuntament de Torredembarra ha avalat la decisió del govern local de presentar un recurs a la sentència judicial que l’obliga a retornar l’IBI dels anys 2013 a 2016 corresponent a una dotzena d’apartaments gestionats per la Fundación Caja Rioja al municipi.

En total 80.000 euros, als quals s'haurien de sumar les anualitats dels últims cinc anys que Caja Rioja ha continuat pagant: uns 100.000 euros més. La resolució, que prové d’un litigi iniciat l’any 2016, es fonamenta en el fet que les fundacions estan excloses de pagar aquest impost. L’Ajuntament entén, però, que l’entitat, que lloga els apartaments, fa negoci amb els immobles, una activitat que l’exclouria, segons la interpretació que en fa de la llei, d'aquesta exempció de pagament.

Tret de Ciutadans, que hi va votar en contra, i el regidor no adscrit, que es va abstenir, la resta de partits representats al plenari van fer costat al govern en la decisió de mantenir el pols als jutjats. També el PSC, que formava part del govern quan es va iniciar el procés judicial.

Igualment en matèria fiscal, el ple de Torredembarra va aprovar de forma unànime la modificació de l'ordenança que regula les plusvàlues per adaptar-la a la nova normativa.