El Port de Torredembarra es vol obrir al gran públic

Després de trenta anys, el pròxim mes de novembre caduca la vigent concessió del Port de Torredembarra a la societat que el gestiona actualment. No obstant això, els seus responsables ja han demanat una pròrroga a la Generalitat.

Ja s'ha redactat un projecte amb els objectius que es volen assolir en aquesta nova etapa. Un nou capítol per al port torrenc que implicaria fer-lo més accessible a la ciutadania en general consolidant i millorant les instal·lacions destinades al sector serveis, això sí, sense intenció de recuperar els locals d'oci nocturn.

Una millora d'infraestructures que, previsiblement, passarà per la integració del port amb el municipi eliminant les barreres arquitectòniques.

La direcció de l'equipament portuari defensa que ara s'ha de tenir més en compte l'aspecte mediambiental, pel qual, es vol apostar per una gestió més intel·ligent de recursos com l'aigua i incrementant l'ús d'energies renovables. L'avenç tecnològic és també un aspecte inclòs en aquest projecte que ha presentat Port Torredembarra SA.

tdb port

Un projecte que, alhora, inclou el potenciament de l'àrea industrial amb el varador com a màxim exponent, un dels més importants, diuen, del litoral tarragoní.

Els actuals gestors del Port tenen previst integrar tota la zona del Roquer amb les instal·lacions portuàries, incrementar l'activitat cultural dins del seu equipament i iniciar, el pròxim mes d'octubre, la instal·lació d'un nou parc de biòtops per incrementar la diversitat marina de la zona i atraure més submarinistes.