Manteniment d'embarcacions contra el fracàs escolar

Fa tres cursos que l'Institut Ramon de la Torre de Torredembarra ofereix un Programa de Formació i Inserció educativa de manteniment d'embarcacions esportives i d'esbarjo.

És un programa d'aprenentatge, un curs pont, pensat per a persones d'entre 16 i 21 anys que no han superat l'ESO, però que volen seguir amb la seva formació.

En total, el programa té una durada de mil hores, repartides entre classes teòriques i sessions pràctiques. Aquestes últimes es realitzen a cavall entre el taller que hi ha al mateix institut, les instal·lacions del Port de Torredembarra i empreses externes.

ddr2 TDB

Des de fa unes setmanes, estan duent a terme el manteniment d'aquest veler. Els ha arribat des del port de Roda de Berà, és de fusta i data de l'any 1966.

Com que el veler té unes dimensions considerables, el centre ha hagut de buscar un indret on poder treballar en el seu manteniment. La solució ha arribat de la mà del Port de Torredembarra, que els ha cedit espai al varador, un amarrador en humit i una aula per seguir amb les seves lliçons.

Aquesta, però, no és l'única embarcació que ha passat per les seves mans. Els alumnes també han col·laborat amb entitats locals com l'associació marítima Orsapop o la Policia Local.