El Servei de Primera Acollida de Torredembarra es recupera

El Servei de Primera Acollida de la Regidoria d’Acció Social de l’Ajuntament de Torredembarra ha incrementat aquest 2021 les accions realitzades al municipi, bàsicament destinades a accions formatives per a persones nouvingudes i elaboració d’informes d’estrangeria. En total, s’han lliurat 95 certificats de formació i, fins a la data, s’han atès 79 sol·licituds d’informes.

Pel que fa a la formació, s’han derivat veïns del municipi, que necessitaven dur a terme accions formatives o demanaven assessorament jurídic especialitzat de suport als processos d'arrelament social. Tot un seguit d'accions que s'han fet gràcies al treball conjunt amb entitats com Càritas, AMIC i AvantEbre. Aquestes entitats de caràcter social són beneficiàries de la subvenció Cospe-Covid19 de la Generalitat.

Des de la regidoria valoren molt positivament un augment d'usuaris que emmarquen, però en la sortida del sotrac que la pandèmia va originar l'any 2020. En aquest sentit, també posen de manifest que la tasca que es fa des del departament va més enllà de l'obtenció dels permisos o documents necessaris. Per últim, també es valora de manera molt positiva l’ampliació d’oferta formativa de l’Escola Municipal d’Adults Mar de Lletres.