Torredembarra congelarà les taxes i reduirà la de terrasses de costa

L'Ajuntament de Torredembarra vol mantenir invariables els impostos més importants del municipi. L'IBI, la taxa de la recollida escombraries i el subministrament d'aigua quedaran congelats un any més. El canvi més substancial té a veure amb l'impost de terrasses que paguen els restauradors de la façana marítima.

Enguany la Generalitat implantarà un nou cànon per a les activitats maritimoterrestres, que se suma al que ja aplica l'Estat. Des del consistori torrenc es proposa reduir un 20% la taxa que paguen aquests bars i restaurants per compensar-ho.

D'altra banda, també s'aplicarà una bonificació del 50% per a les altes d'activitats, com poden ser en l'àmbit comercial o de l'hostaleria. Finalment, es reduirà a la meitat els canvis de titularitat del cementiri. 

pisos torre

1,5 MILIONS DE LES PLUSVÀLUES

Més enllà de les ordenances municipals, els comptes de l'Ajuntament de Torredembarra poden veure's afectats per la sentència del Tribunal Constitucional pel que fa a les plusvàlues de les vendes d'habitatges. Un canvi que pot provocar unes pèrdues d'1,5 milions d'euros a les arques municipals.

El ple torrenc aprovarà les ordenances fiscals del pròxim exercici aquest dijous al matí en sessió extraordinària.