L'ampliació del CAP de Torredembarra, a punt a finals d'any

Els dos nous mòduls que s'han començat a instal·lar a banda i banda del CAP de Torredembarra permetran una ampliació de l'assistència primària en més de 400 metres quadrats. Es preveu que estiguin enllestits a finals d'any i acolliran per una banda el servei d'urgències i per l'altre les unitats de pediatria i atenció a dones embarassades.

Una ampliació que busca oxigenar un CAP construït l'any 2008 i que es troba ara mateix en una situació complicada pel que fa a espai, ja que dona servei a més de 37.000 persones. Una xifra que es multiplica per quatre a l'estiu, quan s'arriba a atendre 300 persones diàries.

LA UBICACIÓ DLE NOU CAP, UNA INCÒGNELA

Els nous mòduls tindran una vida màxima de cinc anys. Aquest és el període en què tant des de l'Ajuntament com des de la Generalitat esperen poder tenir enllestit el nou CAP de la localitat. Ara s'està a l'espera de poder obtenir els terrenys on aniria aquest nou equipament i poder-los cedir al govern català perquè inclogui el projecte en els seus pressupostos.

Una ubicació que es preveia en un principi al costat de la zona esportiva, però que gairebé està descartada per la dificultat en els tràmits urbanístics que suposa aquell espai.

La implantació dels nous dos mòduls temporals té un pressupost de 650.000 euros, finançats per l'Institut Català de la Salut en col·laboració amb la Xarxa Sanitària Santa Tecla.