Torredembarra estrena oficialment el Ball de Malcasats

Quatre parelles poc avingudes, l'alcalde, el capellà del poble i el cap de la policia local. Són els onze personatges protagonistes del Ball de Malcasats de Torredembarra. Es tracta d'una iniciativa que es va fer pública ara fa un any a través d'internet, però la situació de pandèmia ha obligat a retardar la seva estrena fins aquesta festa major.

Uns 150 veïns i veïnes de la Torre han pogut assistir presencialment a l'estrena oficial a la plaça del Castell. Un indret que s'ha convertit, durant una hora, aproximadament, en 'El poble de les temptacions', la recreació d'un programa de televisió que posa a prova la relació amorosa de les quatre parelles. Amb petites càpsules de vídeo, torrencs i torrenques han pogut conèixer qui són aquestes quatre parelles tan característiques del municipi.

Ball de malcasats2

Són els pescadors, els indians, els obrers i els boters. De les seves boques n'han sortit versots sobre la COVID-19, sobre la recuperació de l'Alfa i Omegai més d'una crítica al govern localTot plegat, amb els protagonistes reals a primera fila, ben atents.

Ja fa mesos que els seus impulsors treballen en el guió, que han hagut d'anar revisant per poder incloure-hi qüestions d'actualitat. A més, per aquesta estrena, han comptat amb el cop de mà de tot un especialista en balls parlats.

El nou Ball de Malcasats no ha sortit a l'escenari al cent per cent. Encara queda per definir el vestuari definitiu. Per a poder-lo costejar, en acabar la funció, s'ha passat el barret i s'ha iniciat una campanya de mecenatge popular perquè els mateixos torrencs col·laborin en el finançament del vestuari definitiu del ball, perquè el que enguany ha estat una novetat acabi sent una tradició més de la Festa Major de Torredembarra.