Torredembarra ja viu Santa Rosalia

La Torre està de Festa Major. Una celebració atípica, marcada per les restriccions, tot i que s'han pogut mantenir actes tradicionals, com el lliurament de dots, i se n'ha estrenat un de nou i atractiu, la Baixada de Trastos.

La física Clara Prats, responsable de la línia Covid del grup de recerca de la Universitat Politècnica de Catalunya, va ser l'encarregada de donar el tret de sortida a les festes de Santa Rosalia de Torredembarra. Va convertir el seu pregó en un homenatge a totes les persones que treballen contra la pandèmia i va destacar la seva vinculació amb el municipi on estiueja.

El pregó i la tronada inaugural van obrir deu dies de festa, fins al 4 de setembre, en què si bé les restriccions condicionen les activitats de carrer, la celebració manté la seva essència amb presència del seguici festiu.

torre 2 30 agost

Entre els actes tradicionals i institucionals més emblemàtics trobem el lliurament de dots a les donzelles filles de Torredembarra que s'han casat durant l'últim any. Actualment reben un ajut simbòlic i una medalla commemorativa. En el seu origen, però, al segle XIX, l'entrega d'aquest dot significava un gran ajut.

Lluny de la tradició, la festa de Santa Rosalia va incorporar enguany un nou acte. Els Nois de la Torre van organitzar la primera Baixada de Trastos, que va aplegar una dotzena de participants. Andròmines sense motor es van llançar des del carrer Gibert fins al carrer Santa Rosalia, passant per la baixada de Sant Antoni.

En total, dues baixades, una de lluïment i una altra de velocitat. El vehicle "L'antiquari" va ser el més ràpid, mentre "Les loles" es van emportar el premi al trasto més original. També va tenir premi l'andròmina dissenyada per l'Agrupació de Balls Populars.