Tres anys i mig d'inhabilitació per a Masagué per prevaricació

Amb un acord de conformitat, l'exalcalde de Torredembarra Masagué ha evitat aquest dilluns el judici de la peça separada número 2 del cas Torredembarra. Ho ha fet acceptant una condemna de tres anys i mig d'inhabilitació per un delicte de prevaricació amb l'atenuant de dilació indeguda del cas. Aquesta peça separada del cas Torredembarra, la tercera que es tanca de moment, investigava la contractació irregular de l'exinterventora municipal, Ester Agulló, també investigada fins a la seva mort l'any 2018.

Els fets es remunten a l'any 2011, quan Masagué va ser investigat per contractar a dit a persones de la seva confiança. Inicialment se l’acusava de delicte continuat de prevaricació i suborn. Tant Masagué, que s’enfrontava a una pena de fins a 7 anys d’inhabilitació, com el directiu de la consultora EFIAL, Alejandro Jarque també assegut al banc dels acusats, han reconegut els fets i han acceptat la pena de 3 anys i mig d’inhabilitació.

TERCERA SENTÈNCIA

Aquesta és la tercera sentència condemnatòria que afronta Masagué, després dels dos anys de presó derivats del judici pel cas de l'adjudicació de les guinguetes de la platja, encara pendent d'apel·lació, i del pacte arribat per evitar el del suborn a la seva campanya electoral del 2011, que va acabar amb una condemna d'un any de presó.

QUDEN SIS PECES PER JUTJAR

El cas Torredembarra consta però de fins a nous peces separades. Entre les sis restants destaquen les dels presumptes lloguers irregulars de diversos locals com la peça principal del cas, la de les irregularitats al votant de l'adjudicació de la construcció del pàrquing de Filadors del municipi.