Torredembarra controlarà l'aforament de les platges amb un dron

Amb un equipament renovat i amb novetats com una ambulància no medicalitzada i a partir del mes vinent, un dron que ajudarà a controlar l'aforament a la sorra de les platges de Torredembarra. Així arrenca el nou contracte de salvament i socorrisme al municipi, adjudicat per als pròxims quatre anys a l'empresa WaveSOS per un import de 170.000 euros anuals i que preveu tenir fins a 17 socorristes en actiu durant la temporada alta.

Un estiu on les platges del municipi tornaran a comptar amb les restriccions ja imposades l'any passat per la pandèmia pel que fa a l'aforament i, sobretot, les distàncies de seguretat. Per poder-ho controlar, tant el servei de salvament, com la Policia Local comptaran amb un dron que permetrà detectar, mitjançant sensors de calor, els possibles grups més amplis dels permesos que es concentrin a la sorra. Un instrument que es preveuen tenir en marxa a mitjans de juliol i que des del consistori es remarca que no ha de servir en cap cas per a la identificació de persones a la platja.

L'altra gran novetat del nou servei és la incorporació d'una ambulància no medicalitzada per a oferir un servei a demanda de les persones amb mobilitat reduïda per a accedir a peu de platja.

Tot i les restriccions vigents, sí que es reprenen serveis que no estaven operatius l'any passat com les dutxes i els rentapeus, tot i que se n'ha reduït el nombre per a conscienciar als visitants de la importància de l'estalvi d'aigua.