L'acord entre les policies locals de Torredembarra, Altafulla i Creixell haurà d'esperar

Torredembarra revisarà el redactat de l'informe que acompanya la petició al Departament d'Interior per a la autorització del nou conveni de col·laboració de la Policia Local amb les d'Altafulla i Creixell. L'acord ha de donar més seguretat jurídica i millorar les intervencions de cada cos en els altres municipis en cas d'emergència.

Des del grup del PSC van presentar al ple tot un seguit de mancances que, diuen, presenta el text que s'ha de traslladar a Interior per a la seva aprovació i que podria fer que aquesta sigui rebutjada. Des del govern es va decidir treure el punt de l'ordre del dia a la recerca d'una majoria més àmplia en les setmanes vinents.

El ple sí que va tirar endavant l'inici de la redacció del nou reglament orgànic de la Policia Local, que ha de regular les principals qüestions de funcionament del cos en un futur.

Encara en l'àmbit policial, es va aprovar per unanimitat la cessió d'un solar situat a la urbanització Nova Torredembarra per a la construcció de la nova comissaria dels Mossos d'Esquadra.

NOVES BONIFICACIONS DE TAXES

En l'àmbit econòmic, el ple va aprovar una reducció de les taxes d'ocupació de via pública i de gestió de residus per als establiments comercials d'un 50% per al segon semestre de l'any. Una reducció d'aportacions a les arques municipals que serà compensada des del romanent de tresoreria de l'any passat i que s'uneix a la partida de 80.000 euros aprovada també aquest dijous per a la compra d'equips de protecció individual als comerços.

NOU REGLAMENT DEL CEMENTIRI

Per últim, el plenari va donar llum verda inicial al nou reglament del cementiri municipal, que esmena el vigent des d'inicis del segle XX i que vol reorganitzar l'equipament sobretot pel que fa a les diferents titularitats dels nínxols. Un text que s'espera rebi múltiples al·legacions que ajudin a conformar l'aprovació definitiva i que també contempla la protecció patrimonial de l'equipament.