Les escoles torrenques tindran més vegetació autòctona

L'Ajuntament de Torredembarra i l'ONG GEPEC han impulsat un projecte per instal·lar vegetació autòctona als centres educatius del municipi. L'objectiu és el de mitigar l'efecte illa de calor, que és el microclima que es genera a conseqüència de la urbanització. L'Escola l'Antina ha sigut el primer dels set centres docents on s'hi col·locaran al llarg d'aquest curs i del que ve les espècies d'arbres i arbustos escollides.

A l'Antina ja s'estan plantant espècies que oferiran espais d'ombra com lledoners o til·lers. D'altra banda, també hi haurà plantes aromàtiques com romer, farigola o espígol. Un dels altres beneficis de la iniciativa és la possibilitat que els mestres treballin l'amor per la vegetació autòctona i la conscienciació sobre l'emergència climàtica.

1121212

El projecte s'ha pogut tirar endavant gràcies a una subvenció de la Generalitat de 10.000 euros que l'Ajuntament ha complementat amb gairebé 15.000 euros més. El GEPEC està elaborant un estudi que publicarà a mitjans de maig que determinarà el nombre d'espècies que es posaran als patis, façanes, teulades i, fins i tot, als interiors dels centres torrencs.