Detinguts tres dels participants en la concentració davant una casa ocupada a Torredembarra

Pocs minuts abans de les onze del matí els Mossos d'Esquadra detenien al carrer Pere Badia de Torredembarra un dels participants en la concentració que es va dur a terme davant una casa ocupada al carrer Mimoses del municipi el passat 18 de febrer. Durant la detenció, els agents han escorcollat el vehicle del detingut, situat al carrer Sant Clemente de la localitat.

L'operació que ha durat tot el dia ha acabat amb dues detencions més. En total es tracta de tres homes de 19, 36 i 38 anys. Dos de nacionalitat espanyola i el darrer de Romania, tots ells veïns de Torredembarra. Se'ls imputen els delictes de danys, entrada en habitatge aliè, lesions i contra els drets fonamentals. Els tres es troben detinguts a les dependències a la comissaria dels Mossos d'Esquadra al Vendrell.

La concentració d'ara fa gairebé un més, va ser una convocatòria espontània davant de la casa ocupada que va venir precedida d'una manifestació veïnal pacífica en contra de la inseguretat al municipi. La mateixa nit un menor del centre Rigel va ser agredit en un atac xenòfob que li va causar una fractura al nas i dos menors més van haver de refugiar-se a la biblioteca i en un establiment comercial per evitar ser agredits. L'últim episodi de l'atac es va viure davant el centre de menors tutelats, on una cinquantena de persones hi van provocar diverses destrosses materials i van trencar vidres.