Torredembarra envia a ADIF les al·legacions a les pantalles acústiques

Les principals demandes passen per la reducció de l'alçada de les plaques, l'enjardinament de les mateixes i reduir la velocitat dels trens al seu pas pel municipi.

L'objectiu de l'escrit que ha fet arribar aquest divendres el consistori torrenc a ADIF és evitar el greu impacte visual i l’efecte mur que creuen causaria la instal·lació de les pantalles tal com està projectada.

Amb aquesta finalitat, i entenent que s’ha de donar també solució a la problemàtica del soroll, es demana que s’incloguin al projecte diferents solucions. Entre aquestes destaquen la substitució de les plaques acústiques per murs verds o l'enjardinament d'aquests. També la reducció de l'alçada de les pantalles, que ara arribarien als 5 metres, fins a un màxim de tres i el compromís del seu manteniment per evitar la seva degradació. Per últim, i per a mitigar el soroll dels trens de mercaderies, es demana que aquests redueixin la velocitat al seu pas pel nucli urbà.

Tot un seguit de propostes que des del consistori torrenc veuen necessàries per a no dividir encara més els dos principals nuclis de població del municipi.

La formulació d’aquestes propostes ha tingut en compte els suggeriments dels diferents grups municipals i la seixantena d’opinions que la ciutadania ha fet arribar aquests dies a través del correu electrònic de Participació Ciutadana i de les xarxes socials.