Torredembarra presenta els seus plans d'igualtat

El consistori treballarà a partir d'ara tant de manera interna com externa per promoure polítiques d'igualtat que millorin un treball que creuen ja és positiu a Torredembarra.

Posar el focus de treball en la corresponsabilitat tant de l'administració com dels treballadors municipals i dels ciutadans de Torredembarra per a continuar millorant la igualtat tant entre homes i dones com respecte a la diversitat sexual. Aquest és l'objectiu dels dos plans d'igualtat que ha presentat aquest dilluns el consistori torrenc.

El primer d'ells s'enfoca de manera interna per millorar les dinàmiques d'igualtat entre els treballadors municipals. Unes dinàmiques que la diagnosi prèvia feta per a elaborar el pla ja destaca aspectes positius, com que la proporció de treballadors es troba en un 52% de dones per un 48 d'homes. També la situació de la bretxa salarial, que es situa en un 2% entre homes i dones, una xifra inferior a altres ajuntaments de la mateixa mida que el torrenc.

L'altre pla posarà el focus en el tractament de la comunicació externa del consistori i la tasca a dur a terme entre la ciutadania. Així es promouran aspectes formatius a les escoles o a les entitats torrenques i la creació d'un nou Servei d'Atenció Integral a les Diversitats Sexuals i de Gènere.

Un nou marc de treball que des del consistori volen millori unes dinàmiques que creuen ja estan en bon camí. Els dos plans, que tindran una vigència de quatre anys, s'aprovaran en el proper plenari d'aquest mes de març.