Les inversions i els ajuts marquen un pressupost a l'alça a Torredembarra

Els comptes de l'Ajuntament torrenc arribaran enguany als 24,2 milions d'euros, un 5,2 % més que els del 2020. L'augment es basa en la pujada del capítol d'inversions que s'augmenta en tres milions i mig d'euros protagonitzats per un dels grans projectes del mandat, el cobriment de la piscina municipal. Aquest està pressupostat en 1,7 milions d'euros i serà finançat gràcies a un préstec de 2,3 milions que també permetrà inversions de millora del patrimoni en espais com la Vil·la romana del Moro i la Sínia de la Vila. Una altra inversió important, de més de 300.000 euros, serà l'adquisició d'una nova nau per a l'Arxiu Municipal, en gran part finançada per una subvenció de la Diputació.

L'altre augment important al pressupost és de les transferències corrents, que augmenten un 22 %. Aquí es destinaran més recursos al conveni en matèria de benestar social signat amb el Consell Comarcal del Tarragonès i l’obertura d’una nova línia destinada a subvencions COVID-19 per a activitats econòmiques afectades.

NOVA RELACIÓ DE LLOCS DE TREBALL

I encara relacionat amb el pressupost, el consistori aprovarà aquest dijous la nova Relació de Llocs de Treball municipal. Es tracta d'un projecte que porta treballant des de l'any 2017 i que descriu fins a 121 llocs de treball diferents, ara mateix ocupats per 249 persones. Des del govern defensen que és una eina necessària per a posar ordre i clarificar l'estructura de l'administració local.

PENDENTS DEL ROMANENT

Un pressupost que pot patir modificacions un cop es pugui fer servir el romanent de tresoreria de l'any passat, que el govern calcula rondarà el milió d'euros i que ha de servir per a completar partides a la baixa en aquests moments com les de cultura i festes, a l'espera de l'evolució de la pandèmia.