Torredembarra permetrà la instal·lació de comerços al centre de fins a 400 m²

Torredembarra reordenarà l’ús comercial al municipi i equilibrar les zones d'implantació dels establiments. Així, es permetrà la instal·lació de locals de fins a 400m2, ara concentrats a zones perifèriques.

Amb el canvi aprovat en l'últim plenari, es permetrà la instal·lació de superfícies comercials en zones cèntriques incrementant la superfície mitjana per instal·lar-hi una activitat fins a un màxim de 400 m². En altres zones d'edificació aïllada o residencial, l'ús comercial permès passarà dels 50 m² als 100 m² com a màxim. Una mesura consensuada per tots els partits representats al consistori excepte Ciutadans, que veu en la proposta del govern un atac al model de petit comerç del centre històric.

El govern defensa que la modificació permetrà equilibrar les zones comercials, enfortir el teixit comercial del centre de la població, donar servei a zones residencials,  i evitar massificacions a zones perifèriques del municipi.També es modifica el reglament d’instal·lació de terrasses en parcs i jardins, just en l’espai públic immediat als establiments destinats a bars i restauració, però amb algunes limitacions com el fet que han de ser zones de més de 500 m2 i només es podrà ocupar fins a un 5 % de la superfície i la regulació de les activitats que es poden realitzar als espais de parcs i jardins urbans.

El plenari també va servir per aprovar el nou reglament de l’emissora municipal Ona La Torre i perquè des de l’oposició Ciutadans reclamés a l’alcalde solucions per la problemàtica de la casa ocupada del carrer de les Mimoses incrementant la seguretat a la zona i implementant polítiques que dificultin les ocupacions il·legals. Eduard Rovira assegura que ja fa temps que s’està treballant en aquest cas concret.