Torredembarra estudia obrir nous ajuts socials per combatre la crisi de la Covid

Vol ampliar, respecte a l'actual paquet, els supòsits per acollir-s'hi. El 31 d'agost es tancava el període per sol·licitar els ajuts d'urgència social destinats a garantir la compra de productes de primera necessitat a persones i famílies amb dificultats socioeconòmiques impulsats des del consistori arran de la crisi motivada per la pandèmia.

No ha xifrat les sol·licituds però el govern torrenc ha admès que han estat menys de les previstes, amb la qual cosa quedarà romanent de la partida inicial de 110.000 euros. Uns diners que l'Ajuntament voldrà reinvertir en polítiques d'ajuts contra la Covid.

L'anunci va arribar en el primer plenari presencial que realitza l'Ajuntament de Torredembarra des de la declaració de l'estat d'alarma per la pandèmia, el passat mes de març. Seguint la normativa i els protocols sanitaris, la sala de plens s'ha adaptat per garantir la seguretat dels regidors. S'ha doblat l'espai destinat als representants polítics ampliant la separació entre cadires, però tot i això durant tot el plenari els regidors no es van poder treure la mascareta.

Mesures extraordinàries per a la realització d'un plenari presencial en què Ciutadans va portar el debat polític cap a la necessitat de crear un pla municipal contra les ocupacions il·legals. Una moció tombada amb els vots en contra d'Esquerra i Junts i l'abstenció del PSC.

El govern argumentava que no hi ha agents suficients a la policia local per crear una unitat específica dedicada a aquesta tipologia de delictes i que no en tenen les competències, mentre el PSC va recordar-li a Ciutadans que al Congrés ja s'ha aprovat una proposta similar.