La Covid-19 i la pluja condicionen l'inici de la Festa Major de Torredembarra

Torredembarra celebra una festa major atípica marcada per l'impacte de la Covid-19. Precisament, la malaltia va ser present al pregó inaugural que es va fer a l'interior del pati del Castell per la pluja.

Per si faltaven condicionants, la pluja va aigualir la tronada i el pregó inaugural de la Festa Major de Santa Rosalia a Torredembarra. L'acte, amb aforament limitat, que s'havia de celebrar a l'aire lliure a la plaça del Castell es va haver de traslladar al pati del Castell. ja a cobert es va donar el tret de sortida a una festa major atípica escapçada i adaptada a l'impacte de la Covid-19. 

L'expansió de la Covid-19 i el seu impacte a la societat va impregnar el pregó inaugural que va realitzar la periodista Anna Rius. La pregonera també va recordar la vinculació que Santa Rosalia i el seu Quadre tenen amb pandèmies  anteriors, unint en el seu argumentari present i passat. L'acte també va servir per conèixer un tast d'un nou element que es podria incloure al seguici festiu del municipi l'any vinent. El ball de malcasats, del qual també en formarà part la pregonera.

Dins d'aquesta festa major atípica també hi ha hagut lloc pels actes més tradicionals, com el lliurament de dots. El seu origen es remunta a finals del segle XIX quan l'indià torrenc, Antoni Roig, va deixar un llegat per becar totes les núvies de la Torre.Aleshores  aquests dots suposaven un ajut molt important per a les joves parelles. Tot i que avui en dia la tradició segueix viva, la dotació econòmica és simbòlica i no supera els 5 euros. Enguany, dues parelles i tres núvies han rebut els dots.