Antoni Roig i Marina Torres, els nous gegants indians de Torredembarra

Feia anys que el Ball de Gegants de Torredembarra tenia al cap incloure una nova parella en el seguici que fos representativa de la història del municipi.

L'Antoni va ser un comerciant torrenc que va viatjar a les Amèriques i en tornar a Torredembarra va fer una donació de 500.000 pessetes per crear una escola gratuïta i també per concedir un dot a les joves pobres en contraure matrimoni. La Marina va néixer a Vilanova i la Geltrú, va ser torrenca d'adopció en casar-se amb Josep Borràs a Puerto Rico. A més, va fer bons lligams amb les famílies il·lustres de l'època.

gegants torredembarra2

El novembre de 2019 va començar la campanya de finançament de la nova parella per tres vies: subvencions públiques,finançament d'empreses i donacions de particulars. Han estat construïts al Taller Sarandaca de Granollers i van arribar a Torredembarra en aquest mes d'agost per poder presentar-los per la Festa Major de Santa Rosalia.

La colla gegantera ha treballat per crear una coreografia amb la música que els Grallers de la Torre han arranjat per a ells: el Ball Pla dels Indians. A partir d'ara, l'Antoni i la Marina s'incorporen al seguici i ja poden ballar amb en Joan i la Rosalia.