Una vintena de denúncies per no portar la mascareta a Torredembarra

A Torredembarra el balanç inicial pel que fa al comportament de la ciutadania des que va decretar-se l'obligatorietat de l'ús de la mascareta al carrer és satisfactori. Des del 8 de juliol s'han presentat 23 denúncies. Anteriorment, abans d'aquesta prohibició de circular per la via pública sense la protecció adequada, se'n van interposar tres més per no utilitzar-la a establiments tancats o per no respectar les distàncies de seguretat. De la mateixa manera que a altres punts turístics de la Costa Daurada, predomina el turista estranger, menys respectuós, almenys de moment, amb la normativa.

Diverses alertes per "botellon" a la platja

A mig matí, poca gent passejava per la primera línia de mar i els qui ho feien no incomplien pas cap llei tot i la intensa calor d'aquest dijous. Pel que fa als 'botellons', la Policia Local ha rebut diversos avisos aquests dies de veïns alertant de possibles grups de joves bevent a peu de carrer, especialment a la platja. Tot i això, només s'ha actuat dos cops, a la platja del Canyadell i a la Zona Esportiva Municipal. L'arribada imminent de la policia, molts cops, desfà els grups de joves i això evita que la sanció arribi a produir-se. Sempre que és possible, el vessant pedagògic dels cossos de seguretat camina paral·lel a les inevitables sancions davant comportaments injustificats.

Mentrestant, a Tarragona en les darreres setmanes la Guàrdia Urbana ha insistit de l'ús obligatori de la mascareta i ha aixecat 14 denúncies per no portar-ne. Les patrulles també han estat fent rondes aleatòries durant les nits per vigilar el consum d'alcohol a la via pública, però expliquen que la situació no ha estat preocupant. En canvi, a Altafulla la Policia Local ha interposat 17 denúncies per fer "botellón" i també 14 persones per no portar mascareta.