Torredembarra expedientarà l'empresa de la recollida de la brossa

Torredembarra expedientarà l’empresa que gestiona la recollida de la brossa. El govern ha rebut el suport majoritari del plenari per obrir aquest expedient pels reiterats incompliments de l’empresa els últims mesos. Només Ciutadans s’ha abstingut en la votació. Tot i el suport però, l’oposició ha criticat al govern que ha reaccionat tard.

Consens gairebé unànime al plenari de Torredembarra per obrir un expedient de resolució de contracte a l’empresa Norvert, que gestiona el servei de recollida i transport de residus del municipi. Excepte Ciutadans, que s’ha abstingut, tots els partits representats al consistori han aplaudit l’inici d’un tràmit mitjançant el qual es vol forçar l’empresa a millorar i a donar explicacions després de mesos de problemàtica al municipi per la brutícia acumulada als contenidors. Tot i això, el PSC ha criticat el govern argumentant que ha reaccionat tard davant uns incompliments que s’arrosseguen des del mes de novembre.

El govern, per la seva banda, s’ha refugiat en el fet que els punts crítics de necessitat han coincidit amb un conflicte intern de l’empresa i ha justificat que ja han actuat reforçant el servei amb recursos municipals.

Millores als equips informàtics

El Ple extraordinari ha servit també per tramitar una modificació de pressupost de 133.000 euros que permetrà al consistori avançar en el pla de modernització informàtica de l’ajuntament. El govern, que s’ha quedat sol en la votació, justifica la inversió per les necessitats detectades arran de la implantació necessària del teletreball entre els treballadors municipals durant la crisi sanitària.

Junts i Ciutadans que s’han abstingut, i PSC, que hi ha votat en contra, han recelat de les partides que es buiden per finançar el projecte informàtic, entre elles la intervenció en una de les rotondes d’entrada a Torredembarra.