El Quadre de Santa Rosalia surt, tot i la pandèmia

El Quadre de Santa Rosalia ha sortit aquest dimecres per la porta lateral de la Parròquia de Sant Pere Apòstol de Torredembarra, una imatge diferent que els altres anys. Veïns i veïnes amb mascaretes i intentant mantenir les distàncies de seguretat no s'han volgut perdre el moment. Hi ha hagut una gran expectació durant el petit recorregut de la processó en senyal d’agraïment al quadre de la Santa, que curiosament, explica la llegenda que el 1640 va salvar la població del municipi de la pesta.

Un cop acabada la processó els veïns i veïnes s’han aplegat davant de l’església per cantar els Villancets i per veure la benedicció amb la relíquia de Santa Rosalia que ha acabat amb una traca final de petards.

La festa del Quadre marcada per la pandèmia es celebra sense multitud de gent al carrer i amb la cancel·lació de moltes activitats tradicionals, cercaviles i concerts. Tot i així s’han mantingut les matinades amb els Grallers de la Torre, la celebració de la Missa del Quadre amb l’aforament limitat i el tradicional enlairament de coets des de l’ajuntament i el repic de campanes durant la vigília. També per exemple s’han penjat lones referenciades en els elements del seguici.