Torredembarra licita la millora del dipòsit d'aigua de Pujol i la construcció d'un segon

Primer pas per engegar un dels grans projectes de mandat a Torredembarra. Caldrà veure, però, si els treballs poden començar al juliol o hauran d'esperar uns quants mesos més.

Construït el 1982, el pas del temps ha deteriorat el dipòsit de Pujol, situat en una zona boscosa pròxima a la Marítima Nord i que subministra el 75% de l'aigua de Torredembarra. El 2017, part de la coberta va cedir provocant un clot tapat provisionalment amb xapa metàl·lica. No existeix perill imminent de fallida del servei però l'obra és urgent, segons l'actual de govern per evitar problemes a mitjà termini. De fet la proposta sorgeix durant l'anterior mandat.

Aixì, es preveu l'aixecament al costat d'un segon dipòsit de menors dimensions i que connectarà amb el principal. Serà el pas previ a la rentada de cara del dipòsit de Pujol. El pressupost de l'obra ronda el milió d'euros.

xapa

L'antic dipòsit té un diàmetre de 32 metres i 10 metres d'altura amb capacitat d'aigua per 8.000 m3. Es demolirà la coberta afectada, es construirà una de nova i es rehabilitarà el vas. El segon dipòsit, per la seva banda, tindrà capacitat per 2.500 m3, molt més petit. Per això, cal dur a terme el primer tram de l'obra en temporada baixa i quan la demanda d'aigua no assumeix els màxims anuals.

Si tot va bé, els treballs començaran al juliol. Si els tràmits de contractació s'endarrereixen, caldrà esperar fins a l'any vinent amb la intenció de no posar en risc en cap moment el subministrament torrenc.