Torredembarra aprova ajudes destinades a urgència social i als comerços del municipi

Les primeres subvencions i ajudes directes de l’Ajuntament de Torredembarra per fer front a les conseqüències de la crisi provocada per la COVID-19 arriben als 190.000 euros, que es dividiran en ajudes tant als serveis socials com als comerços del municipi. Així ho va aprovar un plenari torrenc on el govern va manifestar que són un pas més per a la recuperació mentre que Ciutadans les va qualificar d’insuficients.

110.000 euros per a a prestacions d’urgència social i 80.000 € per a subvencions al sector del comerç i de serveis per a la compra d’equips de protecció individual i altres materials o prestacions. Aquestes són les dues primeres grans partides econòmiques que l’Ajuntament de Torredemabrra destinarà a pal·liar els efectes de la crisi de la COV-19 al municipi.

En l’àmbit social els ajuts van destinats a donar suport econòmic per a l’adquisició d’aliments i altres productes de primera necessitat a persones o famílies del municipi que, a conseqüència de la seva situació econòmica durant aquesta situació d’alarma, no tinguin garantida la cobertura de les seves necessitats bàsiques. Els ajuts per família aniran dels 90 als 300 euros depenent del nombre de persones que la conformin.

Pel que fa als comerços, es subvencionaran les despeses ocasionades per tal d’adoptar mesures extraordinàries per fer front a la COVID-19 i prioritzar la protecció i la seguretat de les persones.

Des del govern torrenc recorden que aquestes ajudes són complementàries a les ja existents i a les que puguin arribar des d’altres administracions i suposen un primer pas juntament amb les exempcions d’impostos i taxes ja aprovades.

NO HI VA HAVER ACORD AMB TOTHOM

Des de l’oposició, suport tant des del PSC com des de Junts per Torredembarra a les partides. Des de Ciutadans però es van abstenir en el punt dels ajuts socials i van argumentar que la despesa directa que durà a terme el consistori queda molt lluny de la d’altres municipis del territori.

Des del govern torrenc van manifestar que aquestes partides augmentaran de ben segur en un futur proper i van tornar a reclamar al govern espanyol una flexibilització de la despesa dels romanents del consistori, que permetrien mobilitzar més d’un milió d’euros a Torredembarra.