S'intensifiquen les campanyes per frenar la propagació dels mosquits

Només una mica d’aigua estancada pot facilitar el creixement de centenars de larves d’aquest insecte; els controls són clau. Hem passat per la zona dels Muntanyans de Torredembarra per aprendre com es controla la plaga.

Des de fa dies que cada setmana dos tècnics mediambientals controlen les aigües d'aquesta zona dels Muntanyans de Torredembarra. Miren bé els vorals de les aigües estancades per comprovar si hi ha larves de mosquits i és que aquesta època de l'any és quan més es reprodueix aquest insecte.

Si es detecta la seva presència, s'aplica un tractament. Un producte que no és químic i que només incideix a les larves de mosquits, respectant tota la flora i fauna del voltant. Aquest control és clau per evitar la seva propagació. I és que el mosquit, el tipus que sigui, és un insecte que es pot reproduir de manera molt ràpida.

Però a banda de controlar espais públics també és important que cadascú faci un seguiment en diverses zones de casa seva. El mosquit és un insecte que pot transmetre malalties. I no cal recordar que les seves picades poden causar molèsties.