El Cèvol Torredembarra pujarà a Superlliga 2 si el pressupost ho permet

L'entitat torrenca farà de nou història amb un ascens a la segona divisió del voleibol espanyol que s'oficialitzarà en uns dies. Ara bé, les elevades despeses federatives dificulten que l'equip pugui assumir als despatxos l'èxit assolit a la pista.
 
El Cèvol encadena dues temporades a la Primera Divisió, la tercera categoria estatal. El passat ja va ser un fidel de la part alta i aquest ha completat un pas més per establir-se en places de 'playoff' per pujar a Superlliga 2. La cancel·lació competitiva per la COVID-19 impedirà la disputa de la següent fase i de les dues jornades restants de lligueta.

Així, el Cèvol acaba la campanya segon i posseeix el dret a pujar a una Superlliga 2 que passarà de dos a tres grups per encabir els nou clubs de Primera amb opcions matemàtiques d'ascendir. Decisió sense precedents en una situació sense precedents que, a banda, inhabilita els descensos. 

La nova Superlliga 2 podria acollir 33 participants, nou més que ara, sempre que cap d'ells renunciï a ser-hi. I és que, econòmicament, el goig esportiu pot convertir-se en un maldecap de tresoreria. El cost de jugar a la nova categoria s'incrementa per les despeses de fitxes i quotes d'inscripció a Superlliga 2, uns 7.000 euros, més del triple que a Primera. Cal abonar també un aval que es duplicaria respecte al present curs dels de Torredembarra. Paral·lelament,  El pagament d'àrbitres a Superlliga 2 és pràcticament tres vegades més car que a Primera. 

cevol

 
La cara de la moneda és que la Federació Catalana abona l'aval i que el cost dels desplaçaments seria molt inferior al que, per exemple, ha afrontat enguany el Volei SPiSP: la creació del tercer grup reduiria el quilometratge i els cars viatges per tota la geografia espanyola. Existeix, a més, el suport consistorial amb una subvenció de 10.300 euros. 
 
L'anunci oficial de Madrid es produirà dijous o divendres i fins aleshores el Cèvol no valorarà públicament si pot o no assaltar el repte de debutar en una divisió inèdita a la seva història i que facilitaria el derbi territorial entre torrencs i cooperativistes.