Berta Castells 2021


La llançadora de martell vol tastar el sabor d'uns Jocs Olímpics per quarta vegada a la seva carrera. L'ajornament de la cita de Tòquio provocarà també que la de Torredembarra posposi un any més la retirada de l'alta competició.

Capricis del calendari perquè el pas de Tarragona 2017 a Tarragona 2018 ja va provocar que Berta Castells no dubtés a l'hora de mantenir-se en actiu fins al 2020 per completar un nou cicle olímpic. Ara el canvi de dates per culpa de la COVID-19 trastoca els plans d'una de les millors esportistes de la nostra història. I no és pas una notícia que ens desagradi, tampoc a Berta Castells, feliç de camí al Japó.

L'atleta disposa d'un certificat especial per entrenar a l'aire lliure sense restricció horària però no la veurem pas exercitar-se a la Plaça del Castell. No hi ha pressa. El confinament ha estat un repte per als grans valors de l'esport territorial. Ella va compartir sessions 'online' amb Pedro Martin, també llançador de martell i entrenador de cros fit. Tots ens hem reciclat sobre manera

36 anys, setze vegades campiona d'Espanya i Plata a Mersin 2013, la vam gaudir a Atenes, Pequín i Londres, a l'espera de Tòquio 2021.