Torredembarra ha atès prop de 250 avis i àvies a domicili

La majoria de serveis corresponen a compres bàsiques. Un cop de mà per part dels serveis socials i l'equip de voluntaris per al col·lectiu que més ho necessita per culpa del confinament.

Els carrers buits amaguen infinitat de petites històries, gairebé totes. Molts dels qui no veiem mantenen una rutina diària gràcies al teletreball o als desplaçaments als seus llocs de feina. Altres, continuïn o no en actiu, disposen de contacte diari a la llar amb la parella o la família. Però hi ha un gran grup de la societat actual que pateix per partida doble les conseqüències de la COVID-19. Es tracta de la gent gran que viu sola, la que no pot o evita sortir al carrer per minimitzar els riscos i que afronta importants dificultats a l'hora d'abastir les seves demandes bàsiques.

Així, Torredembarra va engegar un servei de voluntariat que truca a les llars i que vetlla pel col·lectiu vulnerable. Fins ara s'han realitzat 239 serveis; vuit de cada deu corresponen a compres diàries que els usuaris no poden realitzar i els restants, normalment, a adquisicions de farmàcia.

Des del consistori agraeixen la col·laboració dels voluntaris de Protecció Civil i dels treballadors i tècnics de l'àrea de serveis socials, així com d'altres regidories. El servei d'atenció a domicili s'allargarà tant com ho faci l'estat d'alarma.