Ramadà solidari a Torredembarra amb les mesquites tancades

El confinament no impedirà que la comunitat de musulmans del territori celebri el tradicional ramadà des d'avui i durant un mes. Ho faran des de les seves llars i, a indrets com Torredembarra, sense perdre la vessant més social per ajudar els veïns que ho necessitin.

Ramadà és el novè mes del calendari musulmà, que no té res a veure amb el calendari gregorià perquè es basa en cicles lunars canviants; per aquest motiu la festivitat varia de dates si les interpretem des del prisma d'una altra religió. Ramadà també és el nom que designa el dejú dels seus fidels, l'època de perdonar els pecats com si es cremessin. S'allarga prop de 30 dies i prohibeix menjar i beure des de la sortida a la posta del sol, i se segueix basant en unes bones intencions que sempre han de ser presents a la ment. El dejú l'han de respectar els musulmans adults, homes i dones, sans i que no estiguin viatjant.

REPARTIMENT D'ALIMENTS ENTRE ELS MÉS NECESSITATS

El coronavirus ha tancat tots els espais de culte a gairebé arreu del món, també les mesquites. I potser més que mai per la desfeta sanitària, el ramadà d'enguany serà una època de recolliment interior individual i familiar a les llars. La comunitat islàmica continuarà ben atenta, però, en la cura dels més necessitats. Així, ja s'han repartit gairebé un centenar de cistelles amb productes bàsics, entre altres mesures.

L'entesa amb la regidoria permetrà també, el repartiment de cupons valorats en 20 euros que podran bescanviar-se per productes imprescindibles als comerços locals. El ramadà conclourà el 24 de maig.