L'hort de la gent gran no es perdrà

Tot i que es permet el desplaçament a terrenys per autoconsum, els horts de Can Dània, a Torredembarra, continuen tancats. Conreats normalment per 35 jubilats, el consistori assumeix la gestió de l'espai per garantir la salut dels avis i àvies.

Un dia més en Llorenç recull els fruits dels Horts de la finca de Can Dània a Torredembarra, que habitualment conreen 35 jubilats de la localitat. Ara, l’ajuntament ha tancat aquest equipament municipal arran de la crisi del coronavirus. Per això, qui ja coordinava l’explotació s’encarrega ara de cuidar els horts dels jubilats en espera que aquests puguin tornar quan s’aixequi el confinament. L’anunci de la Generalitat permetent els desplaçaments a horts per autoconsum tampoc ha convençut al consistori torrenc tenint en compte que els usuaris de l’equipament són persones grans i s’emmarquen dins els col·lectius de risc.

A banda de mantenir els horts el brigada ambiental que ara se n’ocupa, també porta fins a l’habitatge del propietari la collita realitzada. Mentre cull les faves, un dels productes estrella de l’horta durant aquestes dates ens explica com els mateixos propietaris saben indicar-li quines necessitats té la seva parcel·la tot i fer ja tres setmanes que no la trepitgen.

A banda d’aquest servei, la regidoria de sostenibilitat proposarà l’eliminació de la taxa anual d’aquest any que paguen els usuaris.