Torredembarra rebutja l'aplicació del 155 amb el suport del PSC

També hi ha hagut Ple aquesta tarda a Torredembarra, on el PSC ha donat suport en part, a la moció de rebuig a l'article 155. Ciutadans i PP no hi han votat, ja que han abandonat la sala.

A Torredembarra, tots els partits presents al saló de plens han acordat demanar al govern central que aturi la suspensió de l’article 155. Hi han votat a favor Esquerra, el PSC, Alternativa Baix Gaià, el PDeCAT, Unió, la CUP i Avui Democràcia. Tot i els diferents matisos, en línies generals han explicat que l’aplicació d’aquest article no és la solució i han assegurat que és antidemocràtic. Un argument que comparteix també el PSC de Torredembarra. Hi han votat a favor els grups presents al ple, ja que abans de la votació Ciutadans i PP han abandonat la sala. Una decisió, segons han dit, presa en base a un informe del secretari municipal on diu que el referèndum va ser il•legal i que l’article 155 encara no s’ha aprovat.

L’Ajuntament també ha aprovat donar suport al govern de Catalunya i al parlament per fer efectiu el mandat popular de l’1 d’octubre. En aquest cas, ha estat amb els vots a favor d’Esquerra, l’ABG, el PdECAT, la CUP i Avui Democràcia.
El PSC, en canvi, ha votat en contra de fer efectiu el mandat popular de l’1 d’octubre i Unió s’ha abstingut.