Es tanquen equipaments municipals i s'ajornen esdeveniments a Torredembarra

La llar de jubilats, les escoles de música i d'adults, la zona esportiva, l'Espai Jove o la Sala del Mar són alguns dels equipaments tancats a partir d'avui i durant un mínim de quinze dies. També es suspèn la Jornada dels Ranxets.

La Biblioteca Mestra Maria Antònia romandrà oberta exclusivament per a realitzar préstecs però no s'hi podrà fer cap activitat ni romandre a l'interior. Avui la biblioteca municipal estava especialment en silenci. Els seus espais, taules, ordinadors i prestatgeries romanen orfes de persones que les facin servir. Només s'hi pot accedir per tornar llibres o per agafar-ne. El servei de préstec es continua oferint però amb canvis. Els llibres no es tornen en mà, sinó que es dipositen en una caixa. I els qui en vulguin agafar un hauran de registrar el codi de barres del carnet i del llibre ells mateixos.

Es tracta d'evitar el contacte directe entre usuaris i treballadors. La biblioteca és un servei usat per un ampli grup de persones des d'infants a gent gran i és precissament la gent gran la que també ha estat objecte de restriccions en altres àmbits. És el cas de la llar de jubilats, que ja ha tancat totalment les seves portes. Unes mesures que també es traslladen a activitats amb més de 1.000 persones com ara el mercadet de dimarts o la celebració de la Jornada dels Ranxets

En la mateixa línia la Fundació Pere Badia, que actua com a residència i centre de dia, ha restringit les visites als seus usuaris i els convida a rentar-se les mans amb alcohol antisèptic tant a l'entrada com a la sortida. Per altra banda les escoles han obert avui amb normalitat però se seguiran les directrius del Departament d'Educació i les aules quedaran buides provisionalment a partir de demà.