Torredembarra reduirà l'IBI un 1,5%

Torredembarra rebaixarà l'any vinent l'Ibi un 1,5%. Es la modificació més destacada de les ordenances, que s'han aprovat aquest migdia. El govern destaca l'esforç que fan per reduir la pressió fiscal, mentre que des de l'oposició partits com C's han reclamat una reducció superior de l'IBI. 

L’equip de govern de Torredembarra destaca que el 2018 serà el tercer any consecutiu en què rebaixen l’Impost de béns immobles, l’IBI. L’any vinent es reduirà un 1,5 % i destaquen que aquesta és una mesura que adopten per seguir reduint la pressió fiscal sobre els ciutadans. A més es mantenen les bonificacions previstes, entre elles les de les famílies nombroses. El govern defensa que poden rebaixar l’IBI gràcies a la situació econòmica equilibrada de l’Ajuntament.

La rebaixa de l’IBI és una de les principals modificacions de les ordenances fiscals. S’ha aprovat sense cap vot en contra. Des de l’oposició, però, han retret al govern el poc temps que han tingut per estudiar les propostes d’ordenances. El principal grup de l’oposició, Ciutadans, creu que l’ajuntament podria rebaixar més l’IBI.

A més de l’IBI, també es rebaixarà l’Impost de Construccions i Obres, en aquest cas un 3%. Són les modificacions més destacades de les ordenances fiscals de Torredembarra. S’han aprovat en un ple extraordinari en què també s’ha acordat contractar un gerent de serveis generals, una plaça d’alta direcció per millorar el funcionament intern de l’Ajuntament. A més, es crearà una nova plaça d’inspector de la policia local i d’aquesta manera n’hi haurà dos. D’aquesta manera l’actual inspector, investigat, deixarà de ser el cap, tot i que ara no hi exerceix com a tal. Les dues decisions s’han aprovat només amb els vots a favor de l’equip de govern.