Els instituts de Torredembarra anul·len viatges a Itàlia pel coronavirus

Els dos instituts de Torredembarra han suspès el viatge de final de curs dels alumnes de 4t d'ESO a Itàlia per prudència davant els casos de coronavirus que afecten el nord del país.

Aproximadament una seixantena d'alumnes de l'Institut Torredembarra i una vuitantena de l'Institut Ramon de la Torre, han vist com la seva previsió de viatjar a Itàlia per celebrar el seu final d'etapa en l'ensenyament obligatori s'ha vist truncada. La situació que viu la zona nord del país amb la proliferació de casos de contagi de Covid-19 han fet tirar enrere aquests plans.

A l'Institut Torredembarra han pogut canviar el viatge a Itàlia per un a Cantàbria aprofitant que encara no havien avançat cap pagament per a la proposta inicial. Mentre, en el cas de l'Institut Ramon de la Torre, han pogut fer també un canvi i contractar un viatge pel nord de la península malgrat haver perdut part de la reserva. La rapidesa en la gestió dels canvis i la bona entesa entre professorat i pares d'alumnes ha estat clau per poder prendre la decisió.

Des del departament d'Ensenyament asseguren que estan en permanent contacte amb els centres educatius per resoldre els dubtes que sorgeixen arran precisament dels viatges de fi de curs progrmats per aquesta primavera. Els remeten, però, a les recomanacions que es donen des del departament de Salut, que són les de no viatjar a les zones amb risc, com és el cas del nord d'Itàlia.

Per la seva banda a l'Institut d'Altafulla també tenen el mateix conflicte si bé aquí els pares han decidit que volen tirar endavant amb el viatge. Ja han fet un avançament del seu cost i entenen que aquest pot tirar endavant. A Altafulla són aproximadament una vuitantena d'alumnes els que, si no hi ha un canvi d'última hora, viatjaran a Itàlia en les pròximes setmanes. Això sí, caldrà veure si el professorat està disposat a acompanyar-los.