El sistema porta a porta multiplica per 4 la recollida orgànica a tres barris de Torredembarra

 

Torredembarra ha aconseguit multiplicar per 4 la recollida de matèria orgànica a través del sistema porta a porta que el 10 de febrer acabarà el desplegament a nous carrers del municipi, iniciat el desembre. El mecanisme, que ja estava implantat al centre històric, s'ha estès als barris de Babilònia, Sant Jordi i Clarà, on encara segueix la campanya informativa i el repartiment de cubells casa per casa.

La imatge dels contenidors als carrers ja és història a 4 barris de Torredembarra. 441 habitatges dels 476 amb població fixa del barri de Babilònia ja disposen dels cubells propis per la recollida de la brossa porta a porta. En total, l'Ajuntament de Torredembarra ja n'ha repartit prop de 1.200. A Clarà  la campanya informativa va començar a mitjans de gener i ja s'ha cobert el 64% dels habitatges amb residència habitual. La recollida porta a porta hi començarà dilluns vinent.
Un desplegament del sistema de recollida casa per casa que per primer cop surt del nucli antic i que ja ha recollit prop de 20.000 quilos de matèria orgànica separada de la resta.

En el cas de la recollida d'envasos, vidre i cartó, l'increment ha suposat més del triple del que es recollia fins ara. Aquest dijous han començat barri per barri les enquestes de valoració del nou sistema. La majoria de veïns s'han adaptat bé.

El model de recollida porta a porta suposa un major compromís dels veïns, que han de distribuir les deixalles per dies, segons la matèria. Segons l'Ajuntament, només es detecten entre dues o tres incidències diàries. El proper barri a canviar el sistema de recollida d'escombraries serà el de Baix a Mar.