L'Ajuntament de Torredembarra demana l'alliberament dels presidents de l'ANC i Òmnium

Les mocions relacionades amb el referèndum van marcar el ple de Torredembarra. Van aprovar condemnar les càrregues policials de l'1 d'octubre, demanar l'alliberament dels president d'Òmnium i l'ANC i trencar relacions amb al Casa Reial. En l'àmbit local, el PSC va dir que seguirà al govern, tot i votar en sentit diferent als seus socis, ERC i l'ABG.

Només començar el ple, Esquerra Republicana, l’Alternativa, el PDeCAT i la CUP van penjar cartells on es demanava la llibertat dels presidents de l’ANC i Òmnium. Una imatge que va deixar clar que els temes relacionats amb el referèndum marcarien el ple. El PSC es va desmarcar de la posició dels seus socis de govern, Esquerra i l’Alternativa, un fet que Ciutadans no va passar per alt. Per això li van demanar directament als socialistes que trenquessin el tripartit. Una opció que el PSC va rebutjar. El ple va aprovar tres mocions diferents relacionades amb l’1 d’octubre. Una presentada pel PDeCAT i Unió de rebuig a la violència exercida per la policia espanyola l’1 d’octubre. Ciutadans, 
El ple també va aprovar dues mocions més, per la via d’urgència. Una que demana l’alliberament dels presidents de l’ANC i Òmnium, considerats presos polítics. Aquí es va repetir la votació i Ciutadans, PSC i PP hi van votar en contra. També va prosperar la moció presentada per la CUP de condemna de la violència policial i que reclama que Torredembarra trenqui relacions amb la Casa Reial, una decisió després del discurs del rei posterior al referèndum. En aquest cas Ciutadans, PSC i PP hi van votar en contra i Avui Democràcia i Unió es van abstenir. El ple, en canvi, va rebutjar la moció presentada per Ciutadans de defensa dels treballadors públics.