Torredembarra estudia demanar ajudes per pal·liar els efectes del temporal

Dos dies després de rebre la pitjor part del temporal, Torredembarra s'esforça ara per tornar a la normalitat el barri de Baix a Mar, on el Passeig Marítim ha desaparegut sota tones de sorra. Des del consistori estudien a quines ajudes poden optar per a la reconstrucció.

L'aturada de la pluja i la sortida del sol aquest dijous a primera línia de mar a Torredembarra només ha fet que constatar el que ja es preveia, que caldran molts dies de feina dels operaris municipals per a retirar les tones de sorra acumulades damunt d'un Passeig Marítim de què ara mateix no s'intueix res de la seva presència. També feina important la que tindran els propietaris dels diferents establiments situats a primera línia de costa per a retornar a una normalitat que s'ha vist estroncada per una llevantada que ni els pescadors de tota la vida del Baix a Mar torrenc diuen no havien vist mai amb aquesta virulència.

I no només el Passeig Marítim pròpiament dit ha patit els estralls del temporal, sinó que les tasques de recuperació s'hauran d'estendre als carrers de la segona línia i, sobretot a la Plaça Josep Valls Ibern, on l'església de Sant Joan veurà durant diverses jornades com la sorra s'acumula a la seva porta.

Des del consistori torrenc ja s'avaluen els diferents danys ocasionats al mobiliari urbà i s'estudien a quines possibles ajudes es pot optar per a ajudar a la reconstrucció d'un passeig que haurà de recuperar la màxima normalitat possible de cara a la primera temporada turística en dos mesos coincidint amb Setmana Santa.

De moment, alguns dels habituals de la platja torrenca, intenten continuar amb les seves rutines habituals tot i els efectes de la llevantada.