L'endemà del pas de 'Glòria' per Torredembarra: 70cm de sorra fins a tercera línia de mar

 

Al barri marítim de Torredembarra el turisme d'estiu conviu amb els veïns de sempre, que ja saben que en situacions de llevantada han de protegir les seves portes. No s'esperaven però que l'arena arribés a aquests nivells. Molts d'ells, han passat una nit d'insomni en veure que el mar entrava a casa seva.

L'església de Sant Joan està construïda sobre el pas natural d'aigua, i és habitual que els carrers s'omplin d'aigua. Aquest cop la inundació i les deixalles han arribar fins a tercera línia de mar. Ara toca buidar-los i netejar-los. Per l'Ajuntament, viure al barri marítim comporta aquests riscos. I segons l'alcalde, difícilment hi ha solució.

Des de primera hora del matí la Brigada Municipal, els veïns i els propietaris dels locals treballen per restablir la situació. Els 30 metres de platja que hi ha habitualment en aquest punt han desaparegut, i el passeig marítim, és a sota.

El bloc de formigó, ja sense l'emblemàtica Alfa i Omega, és testimoni del fort onatge, que encara creixia aquest matí a límit de façanes.