El temporal porta aigua i sorra arran de cases a Torredembarra i danya la platja d'Altafulla

 

El temporal que ha provocat la perturbació Glòria ha desembarcat aquest dimarts al Camp de Tarragona, amb aquest migdia com a punt àlgid d'una tempesta acompanyada de vent i fort onatge. Amb afectacions especialment a la línia marítima, on la llevantada inunda passeigs marítims i arriba arran de cases, per exemple a Torredembarra, on s'han extremat totes les precacucions.

Les ratxes de vent de fins a 73 quilòmetres per hora a les 11 del matí, segons el Servei Meteorològic de Catalunya, complicaven, i molt, la circulació per la línia marítima de Torredembarra. El fort vent ha estat la companyia de la tempesta Glòria que ha esborrat pràcticament les platges del Baix Gaià.

Aigua i sorra per tot arreu, des de la platja de la paella, gairebé esborrada en un dels trams de més amplitud, fins davant la parròquia de Sant Joan de Baix a Mar. Les onades arribaven arran de cases i de locals, i han inundat completament les terrasses dels bars. Les barques, allunyades de la costa, es refugiaven ja lluny dels parcs infantils de platja, ara dins l'aigua. El passeig marítim s'ha omplert de sorra i de restes vingudes de mar.

Els carrers, bruts i inundats, difícilment engolien l'aigua de la pluja, a tocar de les vies del tren, on s'ha tallat l'accés als passos soterrats que les travessen.  Això acompanyat de l'esperada caiguda de branques i arbres prop de la costa, però també amb danys a l'interior, per exemple a la zona esportiva de Torredembarra, on la brigada municipal ha hagut de tombar un arbre per prevenció, i on ha fet patir molt la carpa que cobreix la piscina municipal

La platja d'Altafulla, afectada

A Altafulla, la caiguda d'aquest grup de pins d'una finca a la baixada Rigalt ha obligat a tallar el trànsit durant una estona a aquesta sortida de la vila-closa. A línia de mar les fortes onades han inundat part del carrer d'accés al club marítim, amb danys al mobiliari i les barques. Una forta maror que com ja és habitual a cada llevantada, s'està emportant al fons del mar la platja altafullenca.