Masagué defensa l'acció del govern en el cas de les guinguetes

Segon dia avui de judici d'una de les peces incloses dins de l'anomenat cas Torredembarra, que seu al banc dels acusats, entre d'altres, l'exalcalde del municipi, Daniel Masagué. Masagué, l’exregidor de platges, Pere Font i l'excap local de Convergència, Gerard Montserrat, han declarat aquest dimarts per intentar demostrar que el procés d’adjudicació de les guinguetes de la platja es va fer correctament tot i que es va donar a una empresa vinculada a Montserrat.

Validesa i legalitat supervisada pels tècnics en tot moment al voltant d'un procediment que es va dur a terme pensant només en el benefici del municipi de Torredembarra. Aquesta ha estat la base de la declaració aquest divendres de l'exalcalde torrenc Daniel Masagué en el judici en que se l'acusa, juntament amb l'exregidor de platges Pere Font i l'excap local de Convergència a Torredembarra Gerard Montserrat de suposats delictes de prevaricació i frau al voltant de l'adjudicació del servei de guinguetes de la platja torrenca als anys 2012 i 2013 a una empresa de Montserrat. L'adjudicació es va fer després que al procediment s'hi presentessin tres empreses relacionades amb aquest darrer, fet que des de la fiscalia es relaciona amb un tracte de favor tant de Font com de Masagué cap a Montserrat. 

En la segona jornada del judici ha estat el torn de declarar per als tres acusats. Aquests han defensat el procediment com l'únic possible arran del procés de concessió establert des de l'any 2006. També han defensat que l'empres finalment adjudicatària era l'única que podria proveir la platja de les guinguetes amb el disseny establert a la concessió.

D'aquesta manera han negat cap tracte de favor i han assegurat que van seguir en tot moment el criteri marcat pels tècnics del consistori.

Ara el judici, on els acusats s'enfronten a penes que arriben als tres anys de presó i els 10 d'inhabilitació, queda pendent de les conclusions que presentaran totes les parts el proper divendres 17 de gener abans de quedar vist per sentència.